Lerocon

Bytte till IRONCAD från traditionell 3D-CAD lösning

Lerocon AB’s svetsmaskiner genomför motståndssvetsning med fokus på svetsning av fästelement. I detta tillverkningsområde sätts det stora krav på en hög standard för noggrannhet och kvalité, så det är inte mycket som får gå fel. För att optimera produktionen inom områden som dessa, så började Lerocon redan för flera år sedan konstruera och tillverka automatiserade bultsvetsningsmaskiner som används i robotceller.
Dessa svetsmaskiner möter de högsta kundkraven för dem som arbetar med robotcellerna på produktionsgolvet.

Modulärt arbetssätt

För att kunna erbjuda en sådan omtalad produkt så behöver du ett CAD system som klarar av ett modulärt arbetssätt och låter dig arbeta snabbare, bättre och snabbare. Lerocon hade ”brottats” flera år med andra CAD system som gick emot den beprövande metoden för konstruktion av svetsmaskiner. Lerocon hittade en idealisk lösning på problemet, stavat IRONCAD.

Från parametrisk till dynamisk 3D-CAD

Vi brukade ha ett av de vanligaste CAD systemen men de möte inte de kraven vi hade på ett flexibelt arbetsflöde. Systemet var baserat på constraints vilket betydde att vi ofta var tvungna att rita om komponenterna efter som design intent (ett begrepp inom CAD för att definiera ett förhållande mellan objekt, så att en ändring automatiskt propagerar till ett annat) inte möte våra kunders behov. Vi behövde även spara ut alla våra parter och sammanställningar till egna filer, vilket påverkade vår produktivitet negativt. Vi hade alltså ingen frihet att jobba i en enskild fil för det specifika projektet och att sedan länka ut filerna externt när det passade oss. Därför bytte vi till IRONCAD för ett par år sedan.

Dra-och-släpp

Vi kan nu konstruera våra robotceller och svetsmaskiner genom att dra-och-släppa sammanställningar och parter ifrån en katalog. Vårat standard koncept inkluderar ett fullt- eller semiautomatiskt matningssystem där vi återanvänder beprövade lösningar i största möjliga utsträckning. IRONCAD låter oss utföra ändringar helt fritt från design intent, vi kan alltså återanvända detaljer som vi skapat innan och ändra dessa helt unikt utifrån kundens behov.

Rörliga delar

Vi vet aldrig vad nästa kund har för behov, men vi kan enkelt kundanpassa våra produkter allt tack vare IRONCAD’s funktionalitet. Vi konstruerar som vi vill oavsett hur konstruktionen tidigare såg ut. I IRONCAD kan vi använda oss av rörliga komponenter och se hur de påverkar andra komponenter i 3D. Till exempel så drar-och-släpper vi in en robot i scenen för att se hur den kommer att röra sig och så att robotarmen räcker tillräckligt långt. Våra kunder är under konstant press att kunna leverera produkter snabbare och till rätt pris. Med våra lösningar så kan vi ge våra kunder det de vill ha och hjälper tillverkande företag att vara konkurrensdugliga genom att öka deras produktion och sänka deras kostnader genom automatiseringen genom våra svetsmaskiner.

Fler referenser

Konstruerar världsledande lyxbåtar i IRONCAD

Konstruerar världsledande lyxbåtar i IRONCAD

Baltic Yachts grundades 1973 på en radikal filosofi…att konstruera båtar som innefattade de absolut senaste inom formgivning och teknik. Kortfattat så formger och konstruerar de båtar som är snabbare, starkare och lättare. De drar nytta av högteknologiska material och är pionjärer inom nya konstruktionstekniker. Genom att använda den senaste kolfibertekniken med deras skickliga arbetsstyrka, så producerar Baltic prisbelönta lyxbåtar som aldrig förr.

Läs vidare

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


Dela skärm 

Följ oss

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


[contact-form-7 id="7075" title="Nyhetsbrev"]

Följ oss

Solidmakarna AB    |    Gamla Värmdövägen 2    |    131 37 Nacka    |    08-556 185 40    |     info@solidmakarna.se
Support    |    08-556 185 48     |    support@solidmakarna.se