IRONCAD

IRONCAD är en kostnadseffektiv, kraftfull och komplett 3D-lösning som ger stöd
från den första konceptskissen i 3D till färdig 2D ritning. Dra & Släpp teknik snabbar upp arbetet.

Läs merFri testversion

Program | IronCAD DCS | IRONCAD

Kraftfullt och komplett CAD-system

IRONCAD är ett kostnadseffektivt 3D CAD-system för maskinkonstruktion, produktionsutrustning, fixturer, teknisk försäljning, inredning och layout.

Med IRONCAD kan alla konstruera snabbare, mer fritt och intuitivt. Skapa i 3D och avbilda enkelt på associativa 2D ritningar. IRONCAD ger utmärkt stöd för den viktiga konceptfasen och även sena oplanerade förändringar utan mängder av error – vilket är ett stort problem och dold kostnad i traditionella lösningar. Dessa problem är nu historia med fri dynamisk teknik i IRONCAD.

Dra & Släpp färdiga 3D-former, parter och sammanställningar från eller till Kataloger. Dra i handtag och snappa mot andra parter direkt i sammanställningen för att göra exakta förändringar på några sekunder! Använd 2D sketch och extrudera till 3D – om och när det passar.

Filhanteringen är tidsbesparande, konstruera direkt i sammanställningen i en & samma fil. Länka ut delar till externa filer bara om och när ni vill. Ni kan fokusera på konstruktion istället för administration.

Genom ett smartare sätt att skapa i 3D är IRONCAD är effektivare, mer lättanvänt och flexiblare än traditionella CAD-lösningar, vilket visas i filmen.

IRONCAD

Kraftfullt och komplett CAD-system

IRONCAD är ett kraftfullt och komplett 3D CAD-system för maskinkonstruktion, verktyg, produktionsutrustning, industridesign och Layout. Med IRONCAD kan alla konstruera snabbare, mer fritt och intuitivt. Skapa i 3D och avbilda enkelt på associativa 2D ritningar. IRONCAD ger utmärkt stöd för den viktiga konceptfasen och även sena oplanerade förändringar utan sedvanligt kaos i historieträdet.

Dra & Släpp 3D-former, parter och sammanställningar från eller till Kataloger. Dra i handtag och snappa mot andra parter för att göra exakta förändringar på några sekunder. 

Genom ett i grunden bättre sätt att skapa i 3D är IRONCAD är effektivare, mer lättanvänt och flexiblare än traditionella CAD-lösningar vilket visas i filmen.

Kraftfull 3D-CAD som ger er mer frihet i 3D

Patenterade designverktyg som fungerar direkt  i 3D på ett revolutionerande enkelt sätt. Det är som att ha en hand rakt in i 3D rymden. IRONCAD låter dig göra saker som verkar vara ren magi för traditionella 3D CAD-användare. Konstruera i 3D utan att gå omvägen via 2D-skissplan om du vill.

 

Gratis utbildning på svenska

Solidmakarna har under mer än 10 års tid utvecklat ett helt fantastiskt bra och pedagogiskt utbildningsmaterial! Materialet är en grundutbildning på svenska i 3D CAD med IRONCAD. Vi har gjort materialet tillgängligt för alla via IronCAD Academy och YouTube! Nu kan alla oavsett förkunskaper lära sig 3D CAD på valfri tid och plats! Efter kursen kan ni producera olika typer av 3D-modeller och ritningar i IRONCAD.

 

Intelligenta modeller för konfigurationer

IRONCAD löser behov av att snabbat skapa olika varianter otroligt effektivt. Dra och Släpp smarta delar från kataloger. Dessa fästs ihop magnetiskt och dessutom ändrar storlek automatiskt beroende på var du placerar dem. Dimensioner på hela sammanställningar justeras blixtsnabbt genom att dra i handtag – klart! Här kan kompletta och kundunika lösningar skapas enkelt och snabbt!

 

Modifiera parter på sammanställningsnivå

Oavsett om konstruktionen består av 1 part eller 10 000 parter så kan du direkt skapa eller modifiera parter i sammanställningen för mer exakt och snabbare design. Du slipper skapa Parten i egen fil och gissa om den passar i sammanställningen. Du kan skapa under-sammanställningar med ett musklick.  Äkta “Top – Down design”! Naturligtvis kan du även länka in befintliga filer “Bottom – Up” . 

 

Dra-och-släpp SheetMetal

Extremt snabba och effektiva funktioner för att skapa bockade plåtar och breda ut dessa med ett  klick. Exportera till DXF med dra o släpp. Bred även ut importerade plåtar. Verktygen är omfattande för olika behov inom SheetMetal och är lika enkla som att dra och släppa, tryck och dra.

 

Mer om funktionerna i IRONCAD

Flexibelt historieträd

Med IRONCAD skapar ni sammanställningar med ett klick. Dra och Släpp Parter / Smst. mellan dessa helt fritt! Skapa och ändra hela strukturer på några sekunder.


Tydlig feature-struktur

Partens struktur av features i historieträdet kan ändras fritt. Ändra turordning för olika effekt eller deleta första feature, ni slipper massor med Error som uppstår i andra system.

Modifiera Sketch med handtag

Linjer i en Sketch kan editeras via kraftfull handtagsteknik direkt i sammanställningen i 3D! Ni kan enkelt kontrollera och ange avstånd i 3D till andra Parter i sammanställningen.

"Push & Pull"

Istället för långsam 2D-profilredigering, använd push-and-pull-teknik direkt i 3D för att designa snabbare och skapa anpassade parter som passar exakt mot omgivningen.

Konstruera i sammanställningen

En eller 10 000 parter i samma fil. Konstruera snabbare, exakt och mer flexibelt på plats direkt i sammanställningen! Länka ut bara när och om du vill.

Prisbelönt positioneringsverktyg

Ett av de mest kraftfulla verktygen i CAD-historien – Triball! Flytta, kopiera, länka Parter och Sammanställningar allt med några få klick. Som en hand in i 3D-rymden!

Plåtkonstruktion

Dra-och-släpp eller importera och gör en utbredning av en plåtdetalj. Konstruera snabbt och intuitivt. Skapa plåtutbredning, inklusive DXF, med ett enkelt klick.

Anpassningsbara kataloger

“Dra-och-släpp” från färdiga kataloger med geometrier. Eller skapa egna kataloger, lägg till vanligt förekommande Features, Parter, Sammanställningar – allt med Dra & Släpp!

Kraftfull direkt editering

Modifera importerad geometri med DFM utan att behöva oroa dig för hur parterna var konstruerade. Features behövs inte med denna teknik.

Med eller utan Constraints

Constraints är inte längre ett krav utan en option. Reducera din arbetstid och kostnad genom att bara använda constraints när det är motiverat. Mindre administration!

Patenterad teknik

Det enda CAD-systemet i världen med dubbel solidkärne-teknik vilket bland annat ger dig bättre import / export. Både ACIS och Parasolid används – växla hur ni vill!

Integrerad FEA & CFD

Sömlöst integread FEA & CFD analys i IRONCAD’s gränssnitt. Gör en analys, ändra sedan din modell och gör en ny analys snabbt.

Acossiativa 2D ritningar

Avbilda 3D-modeller på 2D-ritningar.
Skapa måttsättning, snitt, delförstoringar och stycklista. Kan exporteras till DWG/DXF och direkt öppnas som PDF.

Bulk Drawing Creation

Skapa hundratals ritningar automatiskt för varje part i din sammanställning med några få knapptryckningar.

Hantera 2D DWG & DXF ritningar

Skapa nya eller öppna befintliga 2D DWG/DXF ritningar. Utmärkt hantering av import/export. Omvandla till 3D eller omvänt exportera ut 2D DXF-fil till laserskärmaskin.

2D lösning hanterar DWG

Ytterligare ett kraftfullt integrerat 2D verktyg ingår som löser behovet av att öppna, redigera eller skapa nya DWG/DXF ritningar.

Bildrendering på ett klick

Med inbyggda verktyg skapas renderingar med en knapptryckning! Lägg på er logotyp eller olika material direkt på 3D modellen.
Se även KeyShot för ytterligare möjligheter.

Skapa förklarande filmer

Med inbyggda verktyg skapas animeringar genom att Dra o Släppa färdiga rörelser in i 3D miljön på features,  parter eller sammanställningar. Visa montage eller förklara funktion.

Add-ons / Tillägg

DDM (PDM/PLM)

DDM är en kraftfull PLM/PDM-lösning med integration till mängder av CAD-lösningar. Allt med samma flytande licens.

Läs vidare

IronPRO XT

Med över 100 smarta extrafunktioner som maximerar din produktivitet. IronPRO XT ingår för dig med ett aktivt supportavtal.

Läs vidare

IXP4D 3D-PDF Designer

Skapa reservdelslistor eller instruktioner som alla kan öppna, titta och snurra på i den fria Adobe Reader.

Läs vidare

IPRO Circuit

Importerar fil från E-CAD och skapar automatiskt kretskort i 3D med alla komponenter på rätt plats i IRONCAD.

Läs vidare

MultiPhysics

Multiphysics for IRONCAD (MPhIC) är en avancerad men ändå lättanvänd FEM-mjukvara som är helt integrerad i IRONCAD. 

Läs vidare

KeyShot

KeyShot  är ett kraftfullt tillägg som hjälper dig att skapa stilfulla, fotorealistiska produktbilder och animeringar i realtid.

Läs vidare

IRONCAD & INOVATE Translator

Ett kraftfullt importfilter för IRONCAD & INOVATE. Öka din potential för samarbete mellan de vanligste CAD-plattformarna.

Läs vidare

DDM (PDM/PLM)
DDM (Design Data Manager) är en konfugrerbar PLM/PDM-lösning med multi cad access.

Läs vidare

IronPRO XT (Extra funktionallitet)

Med över 100 smarta extrafunktioner som maximerar din produktivitet. IronPRO XT ingår för dig med ett aktivt supportavtal.

Läs vidare

IXP4D 3D-PDF Designer (Interaktiva 3D-PDF dokument)
Skapa reservdelslistor eller instruktioner som alla kan öppna, titta och snurra på i den fria Adobe Reader.

Läs vidare

IPRO Circuit (Kretskort)
Elektriska och mekaniska formgivare kan samarbeta i utvecklingen av tryckta kretskort (PCB) i IRONCAD.

Läs vidare

MultiPhysics (FEM)

Multiphysics for IRONCAD (MPhIC) är en avancerad men ändå lättanvänd FEM-mjukvara som är helt integrerad i IRONCAD. 

Läs vidare

KeyShot (Rendering)

KeyShot  är ett kraftfullt tillägg som hjälper dig att skapa stilfulla, fotorealistiska produktbilder och animeringar i realtid.

Läs vidare

IRONCAD & INOVATE Translator (Import / Exportfilter)

Ett kraftfullt importfilter för IRONCAD & INOVATE. Öka din potential för samarbete mellan de vanligste CAD-plattformarna.

Läs vidare

Referenser

“Vi arbetar ständigt med att utveckla våra arbetsprocesser och vill korta ledtiderna maximalt. Därför använder vi de mest snabbjobbade lösningarna som spar tid och pengar. Vi bytte därför från en av de vanligaste lösningarna på marknaden till 6 st. IRONCAD-licenser och 7 st. IRONCAD DRAFT-licenser som täcker upp vårt behov av 3D- och 2D-lösningar på ett mycket bra sätt. Vi har fått flera CAD-användare idag till en betydligt lägre licenskostnad. Nu kommer fler att kunna arbeta i 3D.”
www.teknova.se

Peter Svensson, IT ansvarig
Teknova

“Att aldrig behöva kolla upp relationer eller liknande mellan komponenter eller sammanställningar innan man flyttar en del är ett sant nöje. Tack vare diverse snabbkommandon och smarta funktioner i kombination med att slippa constraints så får jag ett bra flyt, jag kan helt enkelt tänka mera på konstruktion i sig än på hur jag skall bygga upp 3D modellen. “
www.eitech.se

Anders Lundqvist – lyrisk IRONCAD användare
Eitech / Elkraft

“Vad jag verkligen uppskattar med IRONCAD är att det fungerar så fritt och enkelt. Det är en väldigt stor skillnad i tillvägagångssätt, det är ett mer logiskt utformat program. Möjligheten att ha så många delar i en enda fil gör arbetet och designen så mycket enklare, särskilt med tanke på komplexiteten hos de maskiner vi designar.”
www.broddson.se 

Richard Liljedahl
Broddson

Låt oss visa hur IRONCAD löser just ert behov

Ring oss idag  på 08-556 185 40 eller fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss.

8 + 14 =

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


Dela skärm 

Följ oss

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


[contact-form-7 id="7075" title="Nyhetsbrev"]

Följ oss

Solidmakarna AB    |    Gamla Värmdövägen 2    |    131 37 Nacka    |    08-556 185 40    |     info@solidmakarna.se
Support    |    08-556 185 48     |    support@solidmakarna.se