IRONCAD

IRONCAD är en kostnadseffektiv, kraftfull och komplett 3D-lösning som ger stöd från den första konceptskissen i 3D till färdig 2D ritning. Dra & Släpp teknik snabbar upp arbetet.

Läs merFri testversion
Hem | IronCAD DCS | Program | IRONCAD

Kraftfullt och komplett CAD-system

IRONCAD är ett mycket kostnadseffektivt 3D CAD-system för maskinkonstruktion, produktionsutrustning, fixturer, teknisk försäljning, inredning och layout.

Med IRONCAD kan alla konstruera snabbare, mer fritt och intuitivt. Skapa i 3D och avbilda enkelt på associativa 2D ritningar. IRONCAD ger utmärkt stöd för den viktiga konceptfasen och även sena oplanerade förändringar utan mängder av error – vilket är ett stort problem och dold kostnad i traditionella lösningar. Dessa problem är nu historia med fri dynamisk teknik i IRONCAD.

Dra & Släpp färdiga 3D-former, parter och sammanställningar från eller till Kataloger. Dra i handtag och snappa mot andra parter direkt i sammanställningen för att göra exakta förändringar på några sekunder! Använd 2D sketch och extrudera till 3D – om och när det passar.

Filhanteringen är tidsbesparande, konstruera direkt i sammanställningen i en & samma fil. Länka ut delar till externa filer bara när ni vill. Ni kan fokusera på konstruktion istället för administration.

Genom ett smartare sätt att skapa i 3D är IRONCAD är effektivare, mer lättanvänt och flexiblare än traditionella CAD-lösningar, vilket visas i filmen.

IRONCAD

Kraftfullt och komplett CAD-system

IRONCAD är ett kraftfullt och komplett 3D CAD-system för maskinkonstruktion, verktyg, produktionsutrustning, industridesign och Layout. Med IRONCAD kan alla konstruera snabbare, mer fritt och intuitivt. Skapa i 3D och avbilda enkelt på associativa 2D ritningar. IRONCAD ger utmärkt stöd för den viktiga konceptfasen och även sena oplanerade förändringar utan sedvanligt kaos i historieträdet.

Dra & Släpp 3D-former, parter och sammanställningar från eller till Kataloger. Dra i handtag och snappa mot andra parter för att göra exakta förändringar på några sekunder. 

Genom ett i grunden bättre sätt att skapa i 3D är IRONCAD är effektivare, mer lättanvänt och flexiblare än traditionella CAD-lösningar vilket visas i filmen.

Kraftfull 3D-CAD som ger er frihet i 3D

Patenterade designverktyg som fungerar direkt  i 3D på ett revolutionerande enkelt sätt och låter dig göra saker som verkar vara ren magi för traditionella 3D CAD-användare.

 

Gratis utbildning på svenska

Solidmakarna har under mer än 10 års tid utvecklat ett helt fantastiskt bra och pedagogiskt utbildningsmaterial! Materialet är en grundutbildning på svenska i 3D CAD med IRONCAD. Vi har gjort materialet tillgängligt för alla på YouTube! Nu kan alla oavsett förkunskaper lära sig 3D CAD på valfri tid och plats! Efter kursen kan ni producera olika typer av 3D-modeller och ritningar i IRONCAD.

 

Intelligenta modeller, modulärt designverktyg

Vid behov av att snabbat skapa varianter löser IRONCAD detta otroligt effektivt. Hela sammanställningar justeras blixtsnabbt genom att dra i handtag och snappa mot omgivningen – klart!
Smarta parametriska modeller som fästs ihop magnetiskt och dessutom ändrar storlek automatiskt beroende på var du placerar dem. Här kan kompletta lösningar skapas enkelt och snabbt!

 

Dra-och-släpp SheetMetal

Extremt snabba och effektiva funktioner för att skapa bockade plåtar och breda ut dessa med ett  klick. Exportera till DXF med dra o släpp. Bred även ut importerade plåtar. Verktygen är omfattande för olika behov inom SheetMetal och är lika enkla som att dra och släppa, tryck och dra.

 

Modifiera parter på sammanställningsnivå

Oavsett om konstruktionen består av 1 part eller 10 000 parter så kan du direkt skapa eller modifiera parter i sammanställningen för mer exakt och snabbare design. Du slipper gissa om Parten passar i sammanställningen, du ser och kan relatera till omgivande delar.  Äkta Top – Down design!

 

Fler funktioner

Referenser

“Vi arbetar ständigt med att utveckla våra arbetsprocesser och vill korta ledtiderna maximalt. Därför använder vi de mest snabbjobbade lösningarna som spar tid och pengar. Vi bytte därför från en av de vanligaste lösningarna på marknaden till 6 st. IRONCAD-licenser och 7 st. IRONCAD DRAFT-licenser som täcker upp vårt behov av 3D- och 2D-lösningar på ett mycket bra sätt. Vi har fått flera CAD-användare idag till en betydligt lägre licenskostnad. Nu kommer fler att kunna arbeta i 3D.”
www.teknova.se

Peter Svensson, IT ansvarig
Teknova

“Att aldrig behöva kolla upp relationer eller liknande mellan komponenter eller sammanställningar innan man flyttar en del är ett sant nöje. Tack vare diverse snabbkommandon och smarta funktioner i kombination med att slippa constraints så får jag ett bra flyt, jag kan helt enkelt tänka mera på konstruktion i sig än på hur jag skall bygga upp 3D modellen. “
www.eitech.se

Anders Lundqvist – lyrisk IRONCAD användare
Eitech / Elkraft

“Vad jag verkligen uppskattar med IRONCAD är att det fungerar så fritt och enkelt. Det är en väldigt stor skillnad i tillvägagångssätt, det är ett mer logiskt utformat program. Möjligheten att ha så många delar i en enda fil gör arbetet och designen så mycket enklare, särskilt med tanke på komplexiteten hos de maskiner vi designar.”
www.broddson.se 

Richard Liljedahl
Broddson

Add-ons / Tillägg

DDM
DDM

DDM

DDM – Design Data Manager – En konfigurerbar PLM/PDM-lösning med multi cad access som är installerad och klar att använda direkt....

Läs mer

IronPRO XT
IronPRO XT

IronPRO XT

IronPRO XT är det perfekta tillägget för IronCAD DCS. Med över 100 smarta extrafunktioner som maximerar din produktivitet.
IronPRO XT ingår för dig med ett aktivt supportavtal.

Läs mer

KEYSHOT
KEYSHOT

KEYSHOT

KeyShot för IRONCAD & INOVATE är ett kraftfullt tillägg som hjälper dig att skapa stilfulla, fotorealistiska produktbilder och animeringar i realtid. KeyShot är utvecklat för den moderna...

Läs mer

Låt oss visa hur IRONCAD löser just ert behov

Ring oss idag  på 08-556 185 40 eller fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss.

8 + 11 =

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


Dela skärm 

Följ oss

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.

[contact-form-7 id="7075" title="Nyhetsbrev"]

Följ oss

Solidmakarna AB    |    Gamla Värmdövägen 2    |    131 37 Nacka    |    08-556 185 40    |     info@solidmakarna.se
Support    |    08-556 185 48     |    support@solidmakarna.se