Husqvarna AB

Valde Solidmakarna och IRONCAD

Husqvarna Group, är marknadsledande inom professionella motorsågar, stångsågar och röjsågar. De började att använda IRONCAD redan 2004 med fokus på produktutveckling. Genom åren så har många avdelningar inom Husqvarna anammat IRONCAD som ett verktyg för att förbättra produktiviteten och utveckla samarbetet genom organisationen.

Nyligen så bestämde sig Husqvarna för att använda IRONCAD till deras miljardprojekt som innefattar tillverkning och utveckling av motorsågskedjor. I många år har Husqvarna använt CATIA för formgivning och produktutveckling och har på så sätt byggt upp ett imponerande produktbibliotek med massvis av olika komponenter.

CATIA var för dyrt och komplicerat att använda

Ett av deras huvudsakliga produktionsteam höll fast vid AutoCAD 2D för att de kände att CATIA var för dyrt och komplicerat att använda. Husqvarnas ledning visste att de skulle bli mer effektiva om de redan kunde använda deras befintliga produktbibliotek av 3D-modeller som grund för alla nya verktyg som skulle utvecklas. Därför behövde de en användarvänlig och kraftfull 3D lösning för att kunna hantera detta gigantiska bibliotek av produkter.

Bra leverantör och support

År 2004, efter en lång tids utvärdering så bestämde de sig att investera i IRONCAD för att sparka igång produktutvecklingen. Med deras gigantiska produktbibliotek med fördefinierade former så började teamet att importera och modifiera deras befintliga CAD data i IRONCAD.

”Vi har stora fördelar med att använda IRONCAD inom produktionen här på Husqvarna och är mycket nöjda med funktionaliteten i programmet samt utbildning och supporten vi får av Solidmakarna”

Åke Lindholm, IT Coordinator NORDIC, Husqvarna Group.
www.husqvarna.se

Fler referenser

Teknova bytte från en av de vanligaste CAD-lösningarna till IRONCAD

Teknova bytte från en av de vanligaste CAD-lösningarna till IRONCAD

Teknova Byggsystem bildades 1984 och det första fönsterrenoveringssystemet levererades. Sedan dess har mycket hänt. Produkter och produktsegment har tillkommit.
Företaget utför sedan många år tillbaks totalentreprenader och verksamheten bedrivs i egna fräscha lokaler i Vadstena. Teknova levererar kundanpassade och flexibla produkter inom olika segment. De är specialister på balkonger, inglasning av balkonger, fönster och uterum med fokus på aluminium som material.

Metwest Engineering valde IRONCAD före traditionell 3D-CAD lösning

Metwest Engineering valde IRONCAD före traditionell 3D-CAD lösning

Innan man valde IRONCAD använde MWE ett antal system, inklusive SolidWorks, Inventor och AutoCAD. De letade efter ett alternativ på grund av de olika begränsningarna de fann i dessa system.
Metwest är en teknisk verksamhet som huvudsakligen arbetar inom infrastruktur. De tillhandahåller tusentals produkter för järnvägsindustrin, som ofta måste tillverkas och installeras inom mycket korta tidsramar.

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.

[contact-form-7 id="7075" title="Nyhetsbrev"]

Följ oss

Solidmakarna AB    |    Gamla Värmdövägen 2    |    131 37 Nacka    |    08-556 185 40    |     info@solidmakarna.se
Support    |    08-556 185 48     |    support@solidmakarna.se