Husqvarna AB

Valde Solidmakarna och IRONCAD

Husqvarna Group, är marknadsledande inom professionella motorsågar, stångsågar och röjsågar. De började att använda IRONCAD redan 2004 med fokus på produktutveckling. Genom åren så har många avdelningar inom Husqvarna anammat IRONCAD som ett verktyg för att förbättra produktiviteten och utveckla samarbetet genom organisationen.

Nyligen så bestämde sig Husqvarna för att använda IRONCAD till deras miljardprojekt som innefattar tillverkning och utveckling av motorsågskedjor. I många år har Husqvarna använt CATIA för formgivning och produktutveckling och har på så sätt byggt upp ett imponerande produktbibliotek med massvis av olika komponenter.

CATIA var för dyrt och komplicerat att använda

Ett av deras huvudsakliga produktionsteam höll fast vid AutoCAD 2D för att de kände att CATIA var för dyrt och komplicerat att använda. Husqvarnas ledning visste att de skulle bli mer effektiva om de redan kunde använda deras befintliga produktbibliotek av 3D-modeller som grund för alla nya verktyg som skulle utvecklas. Därför behövde de en användarvänlig och kraftfull 3D lösning för att kunna hantera detta gigantiska bibliotek av produkter.

Bra leverantör och support

År 2004, efter en lång tids utvärdering så bestämde de sig att investera i IRONCAD för att sparka igång produktutvecklingen. Med deras gigantiska produktbibliotek med fördefinierade former så började teamet att importera och modifiera deras befintliga CAD data i IRONCAD.

”Vi har stora fördelar med att använda IRONCAD inom produktionen här på Husqvarna och är mycket nöjda med funktionaliteten i programmet samt utbildning och supporten vi får av Solidmakarna”

Åke Lindholm, IT Coordinator NORDIC, Husqvarna Group.
www.husqvarna.se

Fler referenser

Konstruerar världsledande lyxbåtar i IRONCAD

Konstruerar världsledande lyxbåtar i IRONCAD

Baltic Yachts grundades 1973 på en radikal filosofi…att konstruera båtar som innefattade de absolut senaste inom formgivning och teknik. Kortfattat så formger och konstruerar de båtar som är snabbare, starkare och lättare. De drar nytta av högteknologiska material och är pionjärer inom nya konstruktionstekniker. Genom att använda den senaste kolfibertekniken med deras skickliga arbetsstyrka, så producerar Baltic prisbelönta lyxbåtar som aldrig förr.

Lerocon bytte till IRONCAD från traditionell 3D-CAD lösning

Lerocon bytte till IRONCAD från traditionell 3D-CAD lösning

Lerocon AB’s svetsmaskiner genomför motståndssvetsning med fokus på svetsning av fästelement. I detta tillverkningsområde sätts det stora krav på en hög standard för noggrannhet och kvalité, så det är inte mycket som får gå fel. För att optimera produktionen inom områden som dessa, så började Lerocon redan för flera år sedan konstruera och tillverka automatiserade bultsvetsningsmaskiner som används i robotceller.

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


Dela skärm 

Följ oss

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.

[contact-form-7 id="7075" title="Nyhetsbrev"]

Följ oss

Solidmakarna AB    |    Gamla Värmdövägen 2    |    131 37 Nacka    |    08-556 185 40    |     info@solidmakarna.se
Support    |    08-556 185 48     |    support@solidmakarna.se