DDM

DDM – Design Data Manager – En konfigurerbar PLM/PDM-lösning
med multi cad access som är installerad och klar att använda direkt.

Läs merKontakta oss
Program | DDM
DDM

Typiska argument från våra kunder om varför dom valde DDM:

 • Det avgörande var att DDM är ett bra program
 • DDM är komplett lösning från början, inkluderar det vi behöver
 • Priset, konkurrerande lösning mycket dyrare
 • DDM är en väldigt stabil lösning
 • Enkelt att konfigurera
 • Lätt att tilldela olika rättigheter, anpassningar t.ex.
 • Andra lösningar krävde dyra konsulttimmar för att anpassas
 • Snabba med svar på deras frågor vid utvärderingen
 • Så här i efterhand kan vi även konstatera att vi får mycket bra support gällande DDM

Ordning och reda på Era filer och projekt

Med DDM får ni ett kraftfullt verktyg för att arbeta mer effektivt med CAD-filer men även övriga dokument och filtyper. Ni samlar enkelt all information om en produkt på ett ställe. Detta gör att alla vet vilken version av en viss ritning som är den senaste, men även snabbt får svar på frågor som “hur såg den maskin ut som vi levererade januari 2015?”.

Ett utvecklingsprojekt innehåller ofta en hel del data som CAD-filer, Office dokument, e-post, bilder etc. som i DDM kan samlas i en projektmapp. Alla filer blir då åtkomliga för alla projektmedlemmar och revisionshanteras enkelt. Samarbetet blir enklare och Projektet kan hanteras i ett grafiskt arbetsflöde så att alla vet vad status är, när det är klart etc.

Klicka här för att läsa vidare om DDM

Mer om DDM:

 • Integrerad klient för 2D CAD:  AutoCAD
 • Integrerad klient för 3D CAD: IRONCAD, Creo, SolidWorks, Inventor och SolidEdge.
 • Samma flytande licens fungerar med samtliga supportade CAD-lösningar
 • Samma flytande licens kan delas mellan olika användare och är inte bunden till person eller dator
 • Enkla och effektiva sökverktyg för att snabbt hitta rätt fil eller information
 • Ett centralt arkiv med åtkomst baserat på rättigheter.
 • Kontroll av vilka som skall kunna se, ändra, frisläppa etc. olika filer.
 • Revisionshantering – vilken version är den senaste? När ändrades den och av vem?
 • Var används denna detalj? I vilka sammanställningar ingår denna komponent?
 • Statushantering av filer – under ändring, frisläppt etc.
 • Projekthantering – vilka 3D-, 2D- och Office-filer används i detta projekt?
 • PDF-versioner av 2D-ritningar skapas automatiskt.
 • Parasolid, STEP eller SAT kan skapas automatiskt av 3D modellerna.
 • Workflow, se grafiskt var i processen ett projekt eller modifikation befinner sig.
 • WEB klient för global åtkomst eller t.ex, samarbete med underleverantörer
 • Uppdatering av ert affärssystem, ni slipper skriva in information manuellt
 • Lösningar för Spegling av Databas och Vault mellan olika geografiska orter finns

 

Vi hjälper Er att digitalisera och effektivisera era arbetsflöden!

Kontakta oss idag för att få installera en fri Testversion av DDM med support:
Tel. 08-556 185 40      info@solidmakarna.se

DDM en PLM/PDM-lösning som ger omedelbar nytta

Med över 25 års erfarenhet från teknisk industri och olika konstruktionsverktyg har vi på Solidmakarna levererat mjukvara för effektiv produktutveckling åt många kunder. Vi förstår behovet av effektivisering och kvalitetssäkring genom hela produktutvecklingsprocessen.
Vi omvandlar kundens kravspecifikation till en grundkonfigurerad DDM-installation som sällan
tar mer än en dag att sätta på plats. En installation som innehåller allt från att lägga upp användare och grupptillhörigheter som att konfigurera processer, arbetsflöden, stycklistor, ändringshantering
med mera. Lägg till detta 3 dagars utbildning så får ni en helhetslösning installerad och klar att använda på 4 dagar. DDM är dessutom ett utmärkt stöd för ISO och FDA godkännande.

Solidmakarna har ett tätt samarbete med CSI som säkerställer den dagliga supporten så väl som information om nyheter i DDM, något som kan ligga till grund för ständig vidareutveckling av kundens installation. Ta gärna 5 minuter i anspråk för att se och lyssna på Joe McBurnie, VD på CSI när han lyfter fram nyttan med DDM på en rubriknivå i videoklippet till höger.

Vi erbjuder möjlighet till fri testinstallation av DDM på ert företag – kontakta oss om detta.

DDM en PLM/PDM-lösning som ger omedelbar nytta

Med över 25 års erfarenhet från teknisk industri och olika konstruktionsverktyg har vi på Solidmakarna levererat effektiv produktutveckling åt våra kunder. Vi förstår behovet av effektivisering och kvalitetssäkring genom hela produktutvecklingsprocessen och realiserar kundens kravspecifikation till en grundkonfigurerad DDM-installation som sällan tar mer än en dag att sätta på plats. En installation som innehåller allt från att lägga upp användare och grupptillhörigheter som att konfigurera processer, arbetsflöden, bom-generering, ändringshantering med mera. Lägg till detta 3 dagars utbildning så får ni en helhetslösning installerad och klar att använda på 4 dagar.

Solidmakarna har ett tätt samarbete med CSI som säkerställer den dagliga supporten så väl som information om nyheter i DDM, något som kan ligga till grund för ständig vidareutveckling av kundens installation. Ta gärna 5 minuter i anspråk för att se och lyssna på Joe McBurnie, VD på CSI när han lyfter fram nyttan med DDM på en rubriknivå i videoklippet ovan.

DDM CAD

En lättanvänd, multi cad PLM-lösning för Solid Edge, SOLIDWORKS, IronCAD, Creo Parametric, AutoCAD och Inventor. DDM erbjuder full produkt- livscykelhantering (PLM) med revisionshantering av parter, modeller, ritningar och övriga dokument. DDM ser till att rätt information levereras till rätt personer vid rätt tidpunkt. DDM CAD innehåller även DDM Office licens.

DDM Office

En kraftfull lösning för hantering av dokument och projektdata som gör att alla kan komma åt, granska och uppdatera information i DDM. DDM Office används av medarbetare utanför konstruktionsavdelningen för att få åtkomst till relevant information så som 3D-modeller, ritningar i PDF-format med mera. DDM Office öppnar upp för ett sömlöst flöde av information genom hela verksamheten.

DDM Web

Det perfekta gränssnittet för att förmedla senaste utgåvan av dokument och information i hela företaget samt till externa resurser så som leverantörer, kunder, partners med flera. Oavsett om det är ett litet eller ett stort företag så är det viktigt att dela information i realtid och att göra det på ett kontrollerat sätt allt för att säkerställa en smidig drift och effektiv verksamhet. En licens ger rätt till obegränsat antal användare!

“DDM wins in terms of ease of implementation, speed, configurability, support for multiple systems and, of course, on price”

DEVELOP3D Magazine software review

”Tillsammans med våra kunder tar vi fram den bästa förpackningslösningen för ändamålet, där vi väljer den produktionsteknik och det material som är bäst lämpat i varje enskilt fall. Vår styrka är att vi utvecklar förpackningar för våra kunder som ger den bästa livscykelekonomin men minsta miljöbelastning. Vi är glada över att börja använda DDM som kommer att hjälpa vår försäljning och designteam med skräddarsydda arbetsflöden, effektiv ärendehantering, enkla sökningar efter information samt att undvika all duplicering av data. DDM kommer att vara en viktig del av vårt framtida kvalitetssystem.
www.nycopac.se 

Jennie Wallström
Nycopac

“Vi valde DDM som är integrerad i vår CAD-lösning (Inventor) av flera anledningar. Vi ville ha samma system att hantera all annan dokumentation av olika filformat som e-post och Office-filer etc. Dessa dokument kopplas till olika CAD-filer och vice versa.
Med DDM vet vi alltid vilken version av en del eller ett dokument som är det senaste och vilken version som användes vid utveckling och produktion av varje maskin.
www.kalmarmotor.com

Anders Johansson
Kalmar Motor

“I vårt arbete med att skapa en standardiserad avfallsåtervinningsfabrik som skall kunna produceras i stora volymer behöver vi ett flexibelt PDM system.  Vi upplever att DDM ger oss det stöd vi behöver. Flexibiliteten systemet ger oss samt den goda supporten har varit guld värd. På kort tid har vi kunnat anpassa DDM efter våra behov och integrationen med Solidworks och Office-filer är mycket enkel att lära sig.”
www.c-green.se

Alexander Ingvarsson
C-Green Technology AB

Låt oss visa hur DDM löser just ert behov

Ring oss idag  på 08-556 185 40 eller fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss.

13 + 13 =

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


Dela skärm 

Följ oss

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


[contact-form-7 id="7075" title="Nyhetsbrev"]

Följ oss

Solidmakarna AB    |    Gamla Värmdövägen 2    |    131 37 Nacka    |    08-556 185 40    |     info@solidmakarna.se
Support    |    08-556 185 48     |    support@solidmakarna.se