WoodLAB CAD

3D CAD lösning för att mycket snabbt skapa inredning och möbler. Äntligen kan alla snickare och inredare enkelt skapa och ändra skåp och möbler. Olika typer av standardbeslag kan importeras i 3D från leverantörer eller ni kan skapa nya. Utformningen av skåp ändras med högerklick: antal dörrar, hyllplan, lådor, passning av detaljer mot varandra, ändra dimensioner, materialval etc.
Dra o Släpp olika verktyg från kataloger. Oslagbart smidigt!

WoodLAB CAM

När konstruktionen är klar i WoodLAB CAD skapas automatiskt i WoodLAB CAM alla program som krävs för att tillverka alla delar, med ett mus-klick! Vid behov kan bearbetningar i programmet redigeras av användaren. En mängd postprocessorer ingår och dessa kan anpassas till just de maskiner som ni använder på ert snickeri.
Vid installationen konfigureras systemet att fungera optimalt med Er befintliga maskinpark och till de verktyg som ni använder i er CNC maskin.

WoodLAB PLAN

WoodLAB Plan Importerar automatiskt en lista över de delar som skall kapas fram. Den skapar den bästa lösningen med hänsyn till de olika tekniska egenskaperna hos maskinerna, för att spara material och optimerade skärmönster (Nesting). Skivtjocklek och fiberriktning hanteras. Funktion för Z-axel finns. Rapporterar antal skivor som behövs. Möjlighet för användaren att manuellt justera resultatet. Lagersaldo hanteras. Minimalt med spill och den mest ekonomiska tillverkningen!

Äntligen finns det en riktigt användarvänlig 3D CAD/CAM lösning för att skapa möbler och inredningar 

Användarvänligheten har tagit ett stort kliv framåt med WoodLAB. Programmet bygger på 3D CAD lösningen IRONCAD som är ledande inom användarvänlighet. WoodLAB har lagt till specialfunktioner och verktyg som är anpassade till att skapa inredning och möbler.

Det innebär att den långa (och därmed dyra) inlärningsprocess som tidigare har varit förknippad med denna typ av lösningar nu har förkortats till ett minimum.

WoodLAB är en kostnadseffektiv lösning som kan anpassas till olika CNC fräsar i de vanligaste fabrikaten som Homag, Biesse, Masterwood, SCM, Busatello och Morbidelli. 

 

“En mer produktiv lösning för att konstruera skåp och möbler i 3D finns inte! Vi scannade av marknaden innan valet hamnade på WoodLAB och IRONCAD. WoodLAB har visat sig spara massor av tid för oss. En typisk modifiering av ett befintligt skåp tog med vår tidigare CAD lösning ca. 1 timme och med WoodLAB 5 minuter! Då uppdateras även tillhörande CAM-filer automatiskt. Det medför även att behovet av 2D DXF hantering är borta.”

Johan, JJ Snickerier AB, Hjo

 

 Swärd Design AB är ett riktigt modernt snickeri i Tyresö. Dom har valt att satsa på WoodLAB och har fått bra utbildning i att använda WoodLAB i sin produktion.

Programmet är även anpassat till deras Biesse CNC fräs så att tillgängliga verktyg med mera är integrerat i WoodLAB. Postprocessorer är givetvis optimerade och anpassade till CNC-fräsen.

Med WoodLAB kan nu tiden kortas rejält från att rita upp inredning superenkelt till färdig produkt!

WoodLAB använder Dra & Släpp teknik

WoodLAB använder kataloger med smarta verktyg som användaren enkelt drar & släpper rakt in i 3D miljön. Verktygen kan vara funktioner som att placera ut lådor i ett skåp, att lägga till hyllor, hål, gångjärn eller dörrar.
Katalogerna är dubbelriktade så att ni lätt sparar redan skapade delar så som kompletta skåp i olika modeller. Det går sedan mycket snabbt att skapa ett nytt skåp genom att dra in ett befintligt och justara storleken genom att Dra i Handtag!  Om du vill ändra från 2 lådor till 3 – ett musklick räcker! Allt hänger med när du modifierar, och NC-koden till CNC maskinen kan uppdateras automatiskt. 

 

WoodLAB kan skapa riktigt tydliga 2D-ritningar

Om ni vill skapa 2D ritningar går det utmärkt i WoodLAB. Ni väljer enkelt vilken 3D detalj eller sammanställning ni vill avbilda på ritningen så skapas alla önskade vyer direkt. Ni väljer vilken 2D ritningsmall ni ha: A1, A3 etc. Dessa vyer kan ni enkelt utveckla som ni önskar, skapa snitt och delförstoringar men några få musklick. Måttsättningsverktygen är lätta att hantera och allt blir väldigt tydligt för betraktaren.

Om ni ändrar något i 3D modellen uppdateras hela ritningen inklusive snitt automatiskt. Ritningen kan även exporteras i PDF, DWG eller DXF. IRONCAD innehåller även en “AutoCAD-liknande” 2D lösning som gör det lätt att hantera egna och andras DWG filer.
Detta kan vara viktigt för att placera era lösningar i kundens lokal som ni fått i 2D-fil.

 

Säljande bilder och presentationer “på köpet”

När ni konstruerar i WoodLAB är det givetvis enkelt att se hur möbler eller inredningar ser ut från olika vinklar och håll. Det underlättar inte bara i konstruktionsfasen, 3D miljön kan även användas till att skapa säljande bilder och marknadsföringsunderlag. Naturligtvis är det lättare för en kund att säga ja till ett projekt om det presenteras på ett säljande sätt. Kunden kan även på ett tidigt stadium förklara om några ändringar skall göras. 

Ni kan välja att lägga på olika typer av material direkt på 3D modellerna i CAD-miljön. På så sätt efterliknas den färdiga lösningen maximalt. Ni kan t.o.m. skapa animationer som visar hur en möbel skall monteras.

Ni kan ta ett foto på rummet eller lokalen som inredningen skall vara i och använda som bakgrund! Att skapa en sprängskiss med tillhörande stycklista underlättar för monteringsanvisningar. Möjligheterna med WoodLAB är många!

Vi vill gärna ge er en presentation av WoodLAB CAD, CAM och Plan som bygger på hur Ert behov ser ut

Om ni kontaktar oss kan vi göra en presentation baserat på hur ni jobbar och vad ni vill skapa. Vi kan även diskutera kopplingen till de CNC-maskiner som ni använder. Vi kan även se till att ni får en test-installation av IRONCAD med WoodLAB på ert företag.

Vi ger er naturligtvis support så att ni kommer igång och förstår grunderna. Det viktigaste är fortfarande er kunskap om vad som skall tillverkas, vi ger er verktygen att färdigställa detta på kortare tid, från ide till färdigtillverkad inredning.

På filmen till höger är ett av många exempel på hur man kan använda WoodLAB. Här finns fler filmer på YouTube: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PL2AaENd8dfoGhs9Yo_Vtjf333ofGDRgFO

Låt oss visa hur WoodLAB löser just ert behov

Ring oss idag om detta eller om alla frågor ni har på 08-556 185 40 alternativt fyll i kontaktformuläret nedan för enkel kontakt.

15 + 8 =

Pin It on Pinterest

Share This