Leanders

Väljer IRONCAD för att kunna konstruera den snabbaste bilen i Europa

Dragracing är en av världens snabbaste motorsporter, med bilar som har över 3500 hästkrafter och en acceleration från 0-100 km/h under en sekund. Att konstruera dessa extremt snabba bilar och förbli konkurrenskraftiga i den snabbt utvecklande branschen dragracing så behöver konstruktörerna de snabbaste CAD-systemet som finns.
Med en tid på 5.666 sekunder på 400 meter så hade Leanders Dragracing den snabbaste dragracingbilen i Europa 2003. De är även det mest prisbelönta teamet i deras klass. Att förbli konkurrenskraftiga i dragracing världen så måste Leanders kontinuerligt modifiera och förbättra sitt monster, ibland i en relativt komfortabel verkstadsmiljö men oftast på sidan av banan på olika tävlingar runt om i Europa..

Det snabbaste 3D CAD programmet

Med hjälp av IRONCAD’s handtag och dynamiska modellerings funktioner kan Nefab dra-och-släppa sin förpackningsdesign från IRONCAD’s kataloger vilket gör att de kan anpassa förpackningen unikt för kundens ändamål och dessutom med en hög precision. Förpackningarna blir inte bara rätt med IRONCAD, de tar också bara timmar att skapa- snarare än veckor.

IRONCAD är flexibelt

IRONCAD’s flexibilitet och användarvänlighet tillåter dem att göra fundamentala ändringar på en komponent on-the-fly och genomföra “vad om” scenarier med informationen de fick på banan, vilket inte hade varit möjligt tidigare.

Det är väldigt mycket sekretess inom vissa områden kring bilutveckling just nu. IRONCAD ger oss möjligheten att utveckla och konstruera detaljer som vi sedan tillverkar in-house, detta eliminerar behovet av att skicka iväg känslig data som skulle kunna kompromissa med vår konkurrenskraftiga fördel.
Ulf Leanders, Leanders Dragracing.
www.leandersbros.se

Fler referenser

Konstruerar världsledande lyxbåtar i IRONCAD

Konstruerar världsledande lyxbåtar i IRONCAD

Baltic Yachts grundades 1973 på en radikal filosofi…att konstruera båtar som innefattade de absolut senaste inom formgivning och teknik. Kortfattat så formger och konstruerar de båtar som är snabbare, starkare och lättare. De drar nytta av högteknologiska material och är pionjärer inom nya konstruktionstekniker. Genom att använda den senaste kolfibertekniken med deras skickliga arbetsstyrka, så producerar Baltic prisbelönta lyxbåtar som aldrig förr.

Läs vidare

Lerocon bytte till IRONCAD från traditionell 3D-CAD lösning

Lerocon bytte till IRONCAD från traditionell 3D-CAD lösning

Lerocon AB’s svetsmaskiner genomför motståndssvetsning med fokus på svetsning av fästelement. I detta tillverkningsområde sätts det stora krav på en hög standard för noggrannhet och kvalité, så det är inte mycket som får gå fel. För att optimera produktionen inom områden som dessa, så började Lerocon redan för flera år sedan konstruera och tillverka automatiserade bultsvetsningsmaskiner som används i robotceller.

Läs vidare

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


Dela skärm 

Följ oss

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.

[contact-form-7 id="7075" title="Nyhetsbrev"]

Följ oss

Solidmakarna AB    |    Gamla Värmdövägen 2    |    131 37 Nacka    |    08-556 185 40    |     info@solidmakarna.se
Support    |    08-556 185 48     |    support@solidmakarna.se