Multi-Physics för IronCAD

Integrerad FEM-lösning

Multiphysics for IRONCAD

Multiphysics for IRONCAD (MPhIC) är en avancerad men ändå lättanvänd FEM-mjukvara som är helt integrerad i IRONCAD. Användaren kan snabbt och enkelt genomföra beräkningar av konstruktioner i IRONCAD.

MPhIC kan utföra hållfasthetsanalyser som visar vilken spänning och deformation som konstruktionen utsätts för vid en viss belastning. Resultatet visas tydligt och i önskade enheter. Om geometrin ändras uppdateras FEM-analysen med en knapptryckning.


 

Olika typer av analyser med samma program

Multiphysics for IRONCAD är framtagen för både nybörjare och avancerade användare. MPhIC kan genomföra flera olika typer analyser samtidigt som spänning, elektrostatisk och värmeanalys. I verkligheten utsätts ofta komponenter för olika belastningar samtidigt och det blir mer korrekt analys om detta tas med i beräkningarna. 
Följande analystyper är integrerade: static/steady state; dynamic/transient response; modal/vibration, buckling och frekvens. MPhIC kan analysera sammanställningar eller enskilda Parter. 

Kraftfulla tillägg

 För specialiserade användare kan Multiphysics for IRONCAD kompletteras med tilläggsfunktionalitet. Advance-paketet innehåller funktioner för stora deformationer och rotationsanalys och kan användas för att analysera olinjära elastiska, plast- och skummaterial.

Den avancerade dynamiska add-on modulen innehåller, icke-linjär bucklinganalys för båglängd, och Flow-modulen löser flödesanalyser för gas eller vätska.

 

 

Utökade funktioner

Nu finns från version 2019 nya möjligheter att analysera sammanställningar med en blandning av stela kroppar och delar som analyseras med  FEM-teknik.

Det här ger nya möjligheter att bara beräkna de Parter som verkligen är intressanta för analysen. Det spar tid och kraft vilket underlättar för att snabbt kunna testa olika alternativa lösningar för hela sammanställningar.

 

 

Låt oss visa hur ert behov
löses i smidigt i IRONCAD!

Beskriv ert behov för oss och vi kan skapa en film som visar hur IRONCAD löser detta.
Kontakta oss även för att ladda ned en egen testversion och prova själv med tillgång till världens bästa utredningsmaterial – helt utan kostnad.

Ring oss idag om detta eller om alla frågor ni har på 08-556 185 40 alternativt fyll i kontaktformuläret nedan för enkel kontakt.

4 + 6 =

Pin It on Pinterest

Share This