Woodlab

WoodLAB är en kostnadseffektiv lösning som kan anpassas till olika CNC fräsar i de vanligaste fabrikaten som Homag, Biesse, Masterwood, SCM, Busatello och Morbidelli.

Läs merKontakta oss
Program | WOODLAB
WOODLAB

WoodLAB

Användarvänligheten har tagit ett stort kliv framåt med WoodLAB. Programmet bygger på 3D CAD lösningen IRONCAD som är ledande inom användarvänlighet. WoodLAB har lagt till specialfunktioner och CAM-program som är anpassade till att skapa inredning och möbler.

Det innebär att den långa (och därmed dyra) inlärningsprocess som tidigare har varit förknippad med denna typ av lösningar nu har förkortats till ett minimum. Programmet ger snabbast resultat.

WoodLAB är en kostnadseffektiv lösning som kan anpassas till olika CNC fräsar i de vanligaste fabrikaten som Homag, Biesse, Masterwood, SCM, Busatello och Morbidelli.

Gratis utbildningsmaterial

I samband med din 30 dagars testversion kommer du även få tillgång till gratis utbildningsmaterial. Med hjälp av 24 videofilmer på WoodLAB ACADEMY får ni som användare en grundläggande kunskap om hur WoodLAB fungerar. Dessutom får ni svar på era frågor och hjälpa att komma igång från kunnig support. 

 

WoodLAB CAD

3D CAD lösning för att mycket snabbt skapa inredning och möbler. Äntligen kan alla snickare och inredare enkelt skapa och ändra skåp och möbler. Olika typer av standardbeslag kan importeras i 3D från leverantörer eller ni kan skapa nya.

WoodLAB CAM

När konstruktionen är klar i WoodLAB CAD skapas automatiskt i WoodLAB CAM alla program som krävs för att tillverka alla delar, med ett mus-klick! Vid behov kan bearbetningar i programmet redigeras av användaren.

WoodLAB PLAN

WoodLAB Plan Importerar automatiskt en lista över de delar som skall kapas fram. Den skapar den bästa lösningen med hänsyn till de olika tekniska egenskaperna hos maskinerna, för att spara material och optimerade skärmönster (Nesting).

Från 3D-CAD till CNC

Användarvänligheten har tagit ett stort kliv framåt med WoodLAB. Programmet bygger på 3D CAD lösningen IRONCAD som är ledande inom användarvänlighet. WoodLAB har lagt till specialfunktioner och verktyg som är anpassade till att skapa inredning och möbler. Det innebär att den långa (och därmed dyra) inlärningsprocess som tidigare har varit förknippad med denna typ av lösningar nu har förkortats till ett minimum. WoodLAB är en kostnadseffektiv lösning som kan anpassas till olika CNC fräsar i de vanligaste fabrikaten som Homag, Biesse, Masterwood, SCM, Busatello och Morbidelli.

WOODLAB använder Dra & Släpp teknik

WoodLAB använder kataloger med smarta verktyg som användaren enkelt drar & släpper rakt in i 3D miljön. Verktygen kan vara funktioner som att placera ut lådor i ett skåp, att lägga till hyllor, hål, gångjärn eller dörrar. Katalogerna är dubbelriktade så att ni lätt sparar redan skapade delar så som kompletta skåp i olika modeller. Det går sedan mycket snabbt att skapa ett nytt skåp genom att dra in ett befintligt och justera storleken genom att Dra i Handtag!  Om du vill ändra från 2 lådor till 3 – ett musklick räcker! Allt hänger med när du modifierar, och NC-koden till CNC maskinen kan uppdateras automatiskt. 

WOODLAB kan skapa riktigt tydliga 2D-ritningar

Om ni vill skapa 2D ritningar går det utmärkt i WoodLAB. Ni väljer enkelt vilken 3D detalj eller sammanställning ni vill avbilda på ritningen så skapas alla önskade vyer direkt. Ni väljer vilken 2D ritningsmall ni ha: A1, A3 etc. Dessa vyer kan ni enkelt utveckla som ni önskar, skapa snitt och delförstoringar men några få musklick. Måttsättningsverktygen är lätta att hantera och allt blir väldigt tydligt för betraktaren. Om ni ändrar något i 3D modellen uppdateras hela ritningen inklusive snitt automatiskt. Ritningen kan även exporteras i PDF, DWG eller DXF. IRONCAD innehåller även en “AutoCAD-liknande” 2D lösning som gör det lätt att hantera egna och andras DWG filer.
Detta kan vara viktigt för att placera era lösningar i kundens lokal som ni fått i 2D-fil.

Säljande bilder och presentationer “på köpet”

När ni konstruerar i WoodLAB är det givetvis enkelt att se hur möbler eller inredningar ser ut från olika vinklar och håll. Det underlättar inte bara i konstruktionsfasen, 3D miljön kan även användas till att skapa säljande bilder och marknadsföringsunderlag. Naturligtvis är det lättare för en kund att säga ja till ett projekt om det presenteras på ett säljande sätt. Kunden kan även på ett tidigt stadium förklara om några ändringar skall göras.

Ni kan välja att lägga på olika typer av material direkt på 3D modellerna i CAD-miljön. På så sätt efterliknas den färdiga lösningen maximalt. Ni kan t.o.m. skapa animationer som visar hur en möbel skall monteras.

Ni kan ta ett foto på rummet eller lokalen som inredningen skall vara i och använda som bakgrund! Att skapa en sprängskiss med tillhörande stycklista underlättar för monteringsanvisningar. Möjligheterna med WoodLAB är många!

Referenser

Låt oss visa hur WOODLAB löser just ert behov

Ring oss idag  på 08-556 185 40 eller fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss.

14 + 4 =

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


Dela skärm 

Följ oss

Solidmakarnas Nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller nyheter och tips & tricks om våra program och tjänster.


[contact-form-7 id="7075" title="Nyhetsbrev"]

Följ oss

Solidmakarna AB    |    Gamla Värmdövägen 2    |    131 37 Nacka    |    08-556 185 40    |     info@solidmakarna.se
Support    |    08-556 185 48     |    support@solidmakarna.se