ENGflagIKON   

TraTeknik2018

woodlab04

 • woodlab

  woodlab

  woodlab är avsett för att konstruera och tillverka produkter som möbler och inredning i trä
 • woodlab

  woodlab

  Drag och släpp-verktyg optimerade för möbeldesign och tillverkning
 • woodlab

  woodlab

 • Johan, JJ Snickerier AB, Hjo

  Johan, JJ Snickerier AB, Hjo

  ”Mer produktiv lösning för att konstruera skåp och möbler i 3D finns inte! Vi scannade av marknaden innan valet hamnade på Woodlab och IronCAD. Woodlab har visat sig spara massor av tid för oss. En typisk modifiering av ett befintligt skåp tog med vår tidigare CAD lösning ca. 1 timme—med Woodlab 5 minuter! Och då uppdateras tillhörande CAM-filer automatiskt. Behovet av 2D DXF hantering är borta.”

 

Woodlab är en programsvit som används för att konstruera och tillverka möbler och inredning i trä.
Woodlab är baserat på Ironcad och innehåller funktioner för att automatisera konstruktion och tillverkning av trä-inredning och möbler.

Woodlab CAD
Med Ironcad kan de flesta typer av 3D geometrier skapas. Med tilläggsmodulen Woodlab CAD tillkommer dessutom funktioner och verktyg optimerade för möbeldesign. Dessa löser behoven som snickare och inredare har för att snabbt skapa och ändra skåp och möbler. Olika typer av beslag kan importeras eller skapas 3D. Utformningen av ett skåp ändras med ett högerklick: antal dörrar, antal hyllplan, antal lådor, utformning på lådor, passning av detaljer  mot varandra, växla dimensioner, materialval  etc.
Drag o släpp olika verktyg från kataloger. Oslagbart smidigt och framförallt produktivt!

Woodlab CAM
Riktar sig till företag som har styrda maskiner (CNC). Det är ett helt automatiskt CAM-program, också känt inom industrin som: "Black box". När konstruktionen är klar i Woodlab CAD skapas automatiskt i CAM alla program som krävs för att tillverka alla delar som behövs, med ett enda klick! Vid behov kan bearbetningar i programmet redigeras av användaren. En mängd postprocessorer ingår och kan anpassas till de maskiner som används. Vid installationen konfigureras systemet till befintlig maskinpark och verktyg.

WoodLAB PLAN
Importerar automatiskt en lista över delar som skall kapas fram. Den skapar den bästa lösningen med hänsyn till de tekniska egenskaperna hos maskinerna, för att spara material och optimerade skärmönster (NESTING). Förhandsvisning av skärmönster finns. Välj mellan olika skiv-material, multi material, multi tjocklekar. Skivtjocklek och fiberriktning hanteras. Funktion för Z-axel finns. Rapporterar antal skivor som behövs. Möjlighet för användaren att manuellt justera resultatet. Lagersaldo hanteras.
Minimalt med spill och den mest ekonomiska tillverkningen!

woodscreen2small

 

Mer produktiv lösning för att konstruera skåp och möbler i 3D finns inte! Vi scannade av marknaden innan valet hamnade på Woodlab och IronCAD. Woodlab har visat sig spara massor av tid för oss. En typisk modifiering av ett befintligt skåp tog med vår tidigare CAD lösning ca. 1 timme—med Woodlab 5 minuter! Och då uppdateras tillhörande CAM-filer automatiskt.  Behovet av 2D DXF hantering är borta.”         
Johan, JJ Snickerier AB, Hjo.

woodlab01 woodlab02 woodlab03

 För detaljerad information, se BROCHYR woodlab.

 

Snabbare 3D-konstruktion med nya IRONCAD 2018

Nya IRONCAD 2018 finns nu för nedladdning

IronCAD2018Releasesmall

 

 

 

 

FEM i PU1 - 2018

UPPDATERING - PU1

I PU1 (Product Update 1) kommer nu nya funktioner för simulering i Multiphysics for IronCAD 2018
Läs mer...

FEM2018pu1websmall2

 

 

 

 

DDM 2018 PDM för CAD-användare

DesignDataManager DDM

 • ett lättanvänt multi-CAD PDM-system till IRONCAD och flera andra CAD-system.

DDMforICweb1

 

 

 

 

The fastest way to 3D

ironcadlogo

Professionell support

 

Som kund till Solidmakarna får du svar på dina frågor när du behöver! Och svaren är från erfarna konstruktörer med verklig erfarenhet från 3D- och mekanik-konstruktion!

Supportman4

 

Tanka ned testversion IRONCAD

Här kan du tanka ned din egen fria testversion av IRONCAD

DownloadOver4