ENGflagIKON   

TraTeknik2018

Kretskort och PCB i 3D CAD 

I-Procircuit är en applikation specifik för att hantera faserna under konstruktion av mekatronik innehållande kretskort.

Effektiv import av elektronikdata till 3D CAD.

Applikationen I-Procircuit körs inifrån Ironcad eller Inovate och möjliggör för användare att importera filer som kan skapas av elektronikkonstruktionsprogram (ECAD).  Applikationen identifierar komponeterna och skapar 3d modeller av dessa automatiskt.
Med detta verktyg kan produktframtagningen ske snabbt då man t.ex kan skapa en kapsling runt den skapade elektroniken och se till att allt passar, att plats för ventilation finns, att inga kollisioner finns. Om man dessutom har tillgång till en 3dskrivare kan kapslingen skrivas ut för att testas tillsammans med kretskorten. Serier upp till några hundra kapslingar går utmärkt att ta fram med 3dskrivare snarare än att ta fram ett formvertktyg.
 iPROCircuit2

Produktutveckling

Ingenjörer från både mekanik och från elektronikkonstruktion kan sammarbeta effektivt med denna applikation. Med I-Procircuit kan produktutvecklingen ske mera integrerat och designen av produkterna kan ta mera hänsyn till den faktiska utformningen av elektroniken oavsett om det rör sig om fjärrkontroller, MP3-spelare, navigationssystem eller elektroniska styrenheter.
Det blir möjligt att optimera utnyttjandet av utrymmet, upptäcka störningar mellan komponenterna, styra placeringen av monteringshål och säkerställa korrekt passning av komponenterna och minska användningen av en fysiska prototyper.

I-Procircuit är idealisk för utveckling av komplexa elektromekaniska system som kombinerar elektriska, mekaniska komponenter med mjukvara som är typisk för modern konsumentelektronik och industrirobotar mm.
I-Procircuit och IronCAD erbjuder designers modelleringsverktyg som förbättrar produktkvaliteten, minskar antalet prototyper och effektiviserar utvecklingen.

Om IDF

IDF (Intermediate Data Format) är en standard som används inom elektronikindustrin av många ECAD-system för konstruktion av kretskort (PCB). Kan jämföras med STP inom mekanikcad (tidigare också det äldre formatet IGS).

Pris

En licens I-Procircuit kostar 11 900kr.
Supportavtal 12 månader 2 500kr

Ring redan idag för att få mer information, tel. 08-556 185 40. Solidmakarna AB

Beskrivning

 

 

The fastest way to 3D

ironcadlogo

Professionell support

 

Som kund till Solidmakarna får du svar på dina frågor när du behöver! Och svaren är från erfarna konstruktörer med verklig erfarenhet från 3D- och mekanik-konstruktion!

Supportman4

 

Tanka ned testversion IRONCAD

Här kan du tanka ned din egen fria testversion av IRONCAD

DownloadOver4