ENGflagIKON   

TraTeknik2018

INOVATE är en 3D-lösning som till en låg kostnad erbjuder stora möjligheter. 

Med INOVATE kan användaren enkelt konstruera nya produkter i en 3D-miljö lik IRONCAD. Samma utmärkta dynamiska och fria modelleringsverktyg som i IRONCAD med Drag och Släpp från kataloger och Triball till exempel. INOVATE är en delmängd funktioner från IRONCAD. Den största skillnaden jämfört med IRONCAD är avsaknaden av 2D-ritning. INOVATE är alltså ett rent 3D program.

Några vanliga användningsområden för INOVATE:

Koncept

INOVATE kan användas för att ta fram och visualisera idéer och tekniska lösningar i 3D. En lättanvänd och flexibel 3D miljö gör att användaren fritt kan experimentera med olika lösningar. Med INOVATE kan användaren använda mängder av avancerade verktyg som Loft, Sweep och 3D Curve. Men i grunden är det användarvänligheten och smidigheten som märks mest. Fler ”What If” scenarion kan testas på kortare tid än i parametriska program.

inovateDmp06

Konstruera kompletta konstruktioner

Precis som i IRONCAD gör friheten att ändra i konstruktionerna att du lätt kan vidareutveckla konceptmodeller till en färdig konstruktion. IronPRO XT är en Toolbox som innehåller standardsortiment i form av skruvar, muttrar, kullager, balkar, packboxar m.m. Alla dessa objekt kan dra och släppas rakt in i sammanställningen. Återanvänd tidigare skapade komponenter genom att dra och släpp dessa till / från kataloger. Snabbt har du byggt upp t.ex en maskin i 3D! 
Sammanställnings struktur skapas lika enkelt med mappar i historieträdet för att logiskt gruppera din modellerna i olika (under)sammanställningar. Med Smartdimension kan huvudmått visas i 3D. Om så önskas kan konstruktionen framöver måttsättas i 2D av en IRONCAD-användare.

Importera 3D från andra system

INOVATE kan som standard importera mängder av olika format, till exempel ACIS (*.sat) Parasolid (*.x_t), STEP (*.stp) och IGES (*.igs). INOVATE arbetar med både ACIS och Parasolid solidkärnor, parallellt! Det säkerställer att importerade geometri i ACIS format kan behålla ACIS formatet och vise versa med Parasolid filer. Man kan till och med växla solidkärna med ett högerklick på befintlig Part! När 3D importen är gjord kan geometrin modifieras - ofta enklare än i ursprungsprogrammet! Se film som visar ett exempel på import innan export till CAM program.

Utökat importfilter TRANS. 
TRANS är ett utökat importfilter som ger ytterligare möjligheter att öppna filer skapade i andra 3D program.

TRANS-IVTransSmall

 

IRONCAD-TRANS & INOVATE-TRANS
File Type File Extension File Version Support Read Write
CATIA® .CATPart, .CATProduct Read/Write: R2-R25, V6R2015 X X
ProENGINEER® .prt, .prt.*, .asm, .asm.* Up to Creo 3.0 X  
SOLIDWORKS® .sldprt, .sldasm Version 98 to 2017 X  
INVENTOR® Part .ipt R6-R11 and 2008-2017 X  
INVENTOR® Assembly .iam R11 and 2008-2017 X  
UGNX® .prt R11-R18 and NX-NX10 X  
SolidEdge® .par, .asm, .psm V18 to ST8 X  
JT® .jt V8 to V9 X  

Förhandsredigerare av modeller

Motsvarande nytta av import/export har användare av FEM program. Det är perfekt att ta in parter eller hela sammanställningar till INOVATE och gör de förändringar som är lämpliga innan FEM analys. Det går också att använda den integrerade FEM applikationen NEi Nastran. En fria versionen har en begränsning av upplösning på 10 000 noder.

CAM

Många CAM program har funktioner för att skapa 3d solider men användarvänligheten är inte alltid optimal. 
Med Inovate går det smidigt att skapa nytt eller redigera befintliga 3D solider. Går utmärkt att skicka soliderna till marknadens vanligaste CAM system.

Layout

Importera en 2D DWG/DXF ritning av en lokal och t.ex. placera ut olika importerade maskiner, transportbanor eller robotar. 2D ritningen kan användas som referens i 3D miljön.

Visualisera

INOVATE erbjuder verktyg för att skapa säljande och imponerande renderingar som kan sparas i olika standarformat för bilder som jpg och tif till exempel. Texturer och olika material finns färdiga i kataloger vid skärmens sida redo att dra o släppas på 3D modeller. Du kan till och med ”klistra på” ditt företags logga i 3D miljön eller använda ett digitalt foto av en lokal där maskinen skall stå som bakgrundsbild. Ljussättning med olika typer av ljuskällor och reflektioner gör att du kan anpassa bilden så som du vill ha den. Bilder som visar en sprängskiss är snabbt gjort att ta fram i INOVATE.
Inovate har en associativ länk till renderaren/ animeraren Keyshot.

Animera

Att beskriva funktioner eller rörelser kan göras med drag och släpp verktyg i INOVATE. Det kan t.ex. vara en montageinstruktion eller en beskrivning av ett bearbetningsförlopp. Även kameror kan animeras och visa en åkning genom 3D miljön. Filmen kan sedan exporteras till videoformat. Se en förhandsvisning direkt i INOVATE eller exportera ut en AVI.

Sammarbeta med IRONCAD användare

I ett företag finns ofta olika CAD behov hos med personal med olika uppgifter. För vissa användare kanske inte behovet av 2D ritningar så stort och då kan en INOVATE licens i komplement till IRONCAD vara en mycket ekonomisk lösning. INOVATE och IRONCAD har samma filformat i 3D (*.ics) och kan direkt öppna varandras 3D filer.

Pris

  • En licens kostar 14 900kr. Programmet kommer som standard med en flyttbar sk Dongle. Denna kan flyttas till andra datorer.
  • 12 månader serviceavtal 4 900kr.
  • Tillägg importfilter INOVATE TRANS 5 900kr.

X InovateSize

The fastest way to 3D

ironcadlogo

Professionell support

 

Som kund till Solidmakarna får du svar på dina frågor när du behöver! Och svaren är från erfarna konstruktörer med verklig erfarenhet från 3D- och mekanik-konstruktion!

Supportman4

 

Tanka ned testversion IRONCAD

Här kan du tanka ned din egen fria testversion av IRONCAD

DownloadOver4