ENGflagIKON   

Uppdaterad simuleringmjukvara MPIC

Vassare multifysik- simulering

MPIC-integrationen ger vassare multifysik- simulering för IronCAD-användare

Multifysiksimulering – kan det vara något för IronCAD-användare? Absolut, den som trodde att mainstream CAD-marknaden inte kan erbjuda avancerade verktyg för simulering på produktutvecklingsområdet har anledning att ompröva den tanken. IronCADs MPIC (Multi-Physics för IronCAD) från amerikanska AMPS Technologies är ett bra exempel på en lättanvänd men tämligen avancerad FEM-lösning direktintegrerad i IronCAD. Paketet tillåter användare att simulera över olika domäner, inklusive termisk-, stress-, elektrostatisk- och vätska.

      MpicBild44      
Den senaste versionen av MPIC (Multi-Physics för IronCAD) gör det enklare att jobba med multifysiska analyser i IronCAD.  

MPIC finns i en uppdaterad version inriktad på XMD-teknologi (Extended Markup Language Data), som introducerades i IronCAD MPIC tidigare i år, efter nästan två års utveckling. Efter det att man adderat XMD-bitarna till IronCAD MPIC har bolaget understött spridningen av XMD-tekniken till alla CAE/FEM-analysleverantörer för att vässa driftskompatibilitet och för att påskynda upptaget av tekniken i samband med konstruktionsanalys.
Andra nya uppgraderingar i MPIC-funktionen inkluderar följande:

  • Ett uppdaterat enhetssystem som möjliggör flexibel anpassning för att leverera lösningar till skilda branscher, där det räcker med ”ett knapptryck” för att kunna kontrollera de resultat som efterfrågats. Automatisk detektering av luckor eller överlappningar – avsiktliga eller oavsiktliga – i parter vid analyser av större assemblies, utan att det kräver mödosamma geometrimodifieringar.

  • Förbättringar i samband med analysrapporter - de inkluderar numera direkta länkar, vilket förstås förenklar granskning.Utöver dessa nya uppgraderingar har en ny lösning för kontakt-/konsekvensanalys implementerats i mjukvaran, vilket möjliggör en mer exakt simulering av processer.

  • MPIC fortsätter att utveckla lösningar som möter behoven hos mekanik-CAD-användare genom att erbjuda simulering till fler användare tidigare i designprocessen, säger Cary OConnor, VP för marknadsföring vid IronCAD. Den senaste versionen av MPIC gör det ännu enklare att  t ex tillämpa monteringsanalys i mönster. Våra kunder välkomnar dessa förbättringar och de andra nya framsteg som erbjuds av MPIC.

För mer informaton, kontakta Solidmakarna 08 556 185 40

 

Utbildning- gå utbildning i Ironcad 3D CAD

  • Passa på att gå kurs i Ironcad!
  • Nu finns också en ny kurs i KeyShot!

    Se lediga datum:


UtbildPersonerFront

 

 

Snabbare 3D konstruktion med nya Ironcad 2018

Nya Ironcad 2018 finns nu för nedladdning

IronCAD2018Releasesmall

 

 

 

 

The fastest way to 3D

ironcadlogo

Professionell support

Som kund till Solidmakarna får du svar på dina frågor när du behöver! Och svaren är från erfarna konstruktörer med verklig erfarenhet från 3D och mekanik konstruktion!

Supportman4

Tanka ned testversion IRONCAD

Här kan du tanka ned din egen fria testversion av IRONCAD

DownloadOver4